måndag 19 maj 2014

Nyttigt och mumsigt... bra för mig.. nytt underbart liv!!!

Dottern och jag brukar göra egna wrapsbröd och ska försöka göra utan gluten..
De flesta mjölsorter som är glutenfria blir det så konstig deg av eller smakar konstigt.
Jag är ju inte någon vidare kock/bagare heller så extra drygt blir det :))
Men eftersom jag är väldigt överkänslig mot vete så skippar vi det (värsta sädesslaget eftersom de flesta inte tål det nuförtiden.. det blir bara mer och mer raffinerat och det är illa) och råg är inte bra för mig heller har jag känt..
Denna wraps är på dinkelmjöl men inte det bästa men smakar rätt oki iallafall.

Måste testa nåt annat sen.. boveten smakar inte gott alls.
Sen är det ju det med det ayurvediska tänket (indisk läkekonst) då jag ska balansera mina 3 doschor (elementära energier).
När de är i obalans får vi sjukdomar eller olika symptom.
Det stämmer så bra in på mina symptom och vad jag har obalans i.. så försöker lära mig om detta så jag får någorlunda rätt kost och kan få må bättre sen :)
 
Var ut med storskruttan och plockade nässlor också för att torka och göra nyttigt nässelpulver som jag har i mina gröna smoothies om morgnarna.
Måste plocka mer!!! 

Idag gjorde jag mig en smoothie på banan, jordgubbar, kiwi, bladspenat, ingefära, granskott, nässelpulver, gurkmeja/svartpeppar och kokosolja.. muums!!

 
(Fick lite nya tillskott då mina celler b la blockerar näringsupptag etc.. samt att jag har för lite östrogen..)
Sist hos kinesiologen fick jag mycket beröm för att jag hade så bra tankar och var så positiv..som en ny människa :D
O ja jag kan säga att jag verkligen känner det med..
Han sa att han tyckte alla skulle vara och tänka som mig, så det var så roligt att höra att allt mitt jobb med mig själv och hur så mycket som påverkar ens beteende och tanke har gått in.
Var så ljus med och strålade, var inte "svart" längre..

hade så  mycket energier inombords att det var svårt att hitta blockeringar för honom haha..
Så fick jag även än engång rådet att ta tag i min healingkraft jag har och utveckla den.
Varför är jag rädd och osäker för??!!
Jag har accepterat mitt mående (ME/CFS) men jag ser positivt på allt plågande också.. lär mig otroligt mycket om mig själv och andra.. och jag vet att jag kommer bli hel och läkt en dag fast de säger att denna sjukdom är kronisk.
ALLA sjukdomar går att läka om man bara balanserar sitt inre med organ, tankar, psykiska problem och hittar grundorsaken till alla symptom man får.


Blottad när jag mår som värst i min ME med MEmigrän och andra symptom..skitig..osminkad men med ett sprudlande leende där inne och tacksamhet och kärlek för livet.
 

Det har gått många år och mycket lärdomar har intagits då jag verkligen varit på botten flera gånger men rest mig upp.. (mycket står i bloggen om det)
Har gjort mycket av det själv för ibland har ingen funnits där (mina föräldrar finns alltid men vill inte lasta dem)..

har svårt att lasta andra med mitt och känner mig otroligt dum om jag gör det pga att jag vid ett fåtal gånger motvilligt hört av mig till någon för att få stöd men fått ett oempatiskt svar tillbaka.
Var till och med så dålig att jag funderade på att ta mitt liv, men min själ var ändå stark i det läget och hindrade mig. *Tacksam*
Gick då runt själv hemma och hade en sådan otrolig ångest att jag inte visste vart jag skulle ta vägen, men jag själv klarade av det med.
Detta var för några år sedan och i början på min sjukdomsperiod när min ilska hade tagit grepp om mig.. frustrationen över att mitt liv var borta pga ME;n.

Nu är jag superlycklig och har knappt en dålig dag fast jag ibland ligger fullständigt deckad med plågor och utmattning.

Jag ler och sprudlar av ljus och positivitet med en vilja av jag vet inte vad :D
Är sann mot mig själv och mot andra.
Blottar mig totalt och försöker inte lägga onödigt skit inombords på lager.
Jag kan faktiskt tycka att jag är bra och fin som jag är trots lite hull, stripigt hår och osminkad ;D
Ni kan inte ana vad skönt det är att känna så!!!
Första gången i hela mitt liv.. behövdes bara 35 år att lära sig det haha.
MEN jag är inte perfekt och visst kan det komma någon konstig tanke osv.. men det går framåt hela tiden och jag är glad varje dag trots dåligt väder, värk, utmattning, eller vad det än kan vara.
Allt löser sig.. se det vackra i allt.. var tacksam för alla lärdomar trots att det är jobbiga eller smärtsamma sådana.. ändra beteende och få ett helt nytt liv!!!


Kram till er som behöver och jag finns här trots att jag ibland mår väldigt dåligt själv när jag gjort för mycket... 


<3

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar